Поставяне на SPF запис към вашия домейн

Как вашите имейли да не попадат в СПАМ папките.

Поставяне на SPF запис към вашия домейн.

Какво представлява SPF запис и за какво ви е необходим?

SPF записа представлява допълнително ниво сигурност за Вас и Вашата кампания - Първата стъпка с скоято да идентифицирате, че не изпращате СПАМ.

Това е част от така нареченият DNS (Domain Name System). По подразбиране, когато закупите услуги от хостинг компания Вашите имейли се изпращат от определени адреси. Когато използвате трета страна за изпращане на имейли от Ваше име без SPF запис рискът кампанията да се бъде филтрирана от анти-спам защитата на получателите е 99%.. SPF записът е запис, в който се удостоверява, че давате позволение за изпращане на имейли от вашия домейн.

За да добавите SPF запис към Вашата система е необходимо да се свържете с Вашият хостинг доставчик и да ги помолите да добавят следните данни:

 Type of file: TXT

Name: името на домейна (напр. domain.comemailinvest.com)

TTL: 1800

String: "v=spf1 a mx include:spfr.emailinvest.com ~all"

Ако нямате представа какво означава всичко това Зашишете този текст (след String:) в обикновен текстов файл и го изпратете на ИТ отдела където е регистриран домейна ви. Те ще го поставят към вашия домейн.

ВАЖНО!

SPF записа ще работи само и единствено на домейни, които са Ваша собственост. Ако сте се регистрирали при нас с имейли отgmail.comyahoo.comabv.bg или други доставчици на безплатни имейл услуги от този вид Вие няма как да добавите този запис, тъй като домейна (gmail.comyahoo.com и т.н.) не е ваша собственост.

Ако вашият домейн не притежава SPF запис, има голяма вероятност някои имейл клиенти като Abv, Gmail, Yahoo да го разпознаят като спам съобщение и директно да го поставят в спам папките на получателите.

Всеки имейл клиент има собствен спам филтър.

Как работи ?

Когато вие изпращате имейли чрез софтуер за имейл маркетинг като Emailinvest отсрещната страна на получателите (например ABV, GMAIL, YAHOO и други) може да се запита - защо пише, че имейлът се изпраша от email@yourdomain.com Като това е съобщение от сървърите на emailinvest.com. Има вероятност той да го маркира като спам. За да не се случи това, той проверява също така дали има допълнителни разрешения и ако emailinvest.com съществува във вашия SPF запис, имейл клиента преценява, че това не е спам съобщения.

Ако искате да получавате още БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ, запишете се.