Как да изградите безценен списък за вашия бизнес?

Притежаването на чист имейл списък, с разрешението на вашите читатели е голямо предимство за всеки маркетингов отдел или бизнес собственик. В днешно време, клиентите са все по-чувствителни към всякакъв вид нежелана комуникация и затова е важно да имате такъв имейл списък за вашия бизнес. Ето някои идеи за изграждането на именно такъв имейл списък:

1. Добавете форма за записване на вашия сайт.

Поставете ясна и привличаща форма на вашия сайт, която да събира имейлите на вашите посетители в сайта. Това е изключително лесно и е доказано ефективен метод за изграждане на списък. За по-добри резултати можете да го комбинирате с добро съобщение във формата като: Регистрирайте се за да получите безплатна електронна книга, ръководство или нещо друго, което би могло да бъде от полза на вашите целеви клиенти.

2. Използвайте някои от вече съществуващите си канали

Просто поставете линк към вашата форма във вашите каталози, реклами, брошури или публикациите ви в блога. Не забравяйте да пишете на записалите се скоро, докато те все още имат пресни впечатления от вашата марка, продукти, сайт или др. Това ще ви помогне да позиционирате вашата марка в съзнанието на клиентите си.

3. Организирайте уебинар и можете да събирате имейли по време на регистрацията.

4. Заявки на клиенти.

Всеки път, когато клиент ви моли за допълнителна информация, цени, брошури, пътеводители, каталози и т.н. можете да поискате техните имейли и да им изпратите информацията там!

5 Ако сте онлайн търговец, можете да поискате имейл по време на процеса на плащане.

Ако имате намерение или вече правите това, уверете се, че изрично искате тяхното разрешение да им изпращане бюлетини и информация, свързани с вашата компания.

6. Събиране на имейли офлайн

Можете да събирате имейли по време на изложения, събития, изложби, панаири и ги въведете във вашата база данни след това. Друг начин за събиране на имейли е да включите QR кодове или връзки към вашите маркетингови материали, така че хората да могат да ви намерят онлайн, за да открият повече информация за вашата фирма, продукти или услуги.

7. Използвайте социалните медии

Ако вече имате бизнес страница във Facebook и имате значителен трафик там, използвайте тази възможност да публикувате оферти, които ще изискват от участниците да дадат своите имейл адреси. Можете също така да използвате Google+, Twitter кампании или LinkedIn за да събирате имейли, ако вашата целева група прекарва повече време там.

8. Използвайте подписите си служителите си.

Поставете линк към вашата форма за записване в подписите на служителите си. Това е чудесен канал за събиране на имейли релевантни за вашия бизнес и да достигнете до вашата целева аудитория и да увеличите продажбите си или да продадете различни продукти на вече ваши клиенти.

Ако искате да получавате БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ, запишете се.

БЕЗПЛАТНО ВИДЕО ОБУЧЕНИЕ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ